
Luchtzuivering
Luchtzuivering: een ware uitdaging

De kwaliteit van de lucht die we inademen in gebouwen is een prioriteit, want we besteden ongeveer 85% van onze tijd in gesloten ruimtes.
Luchtverversing en ventilatie zijn essentieel voor het verkrijgen van een gezonde omgeving.
Gebrek aan ventilatie bevordert de ontwikkeling van schadelijke en ongewenste elementen: virussen, geurtjes, bacteriën, VOC-deeltjes,…
In samenwerking met experts op het gebied van milieutechnologie, biedt Airius al meer dan 15 jaar verschillende oplossingen aan om de lucht te zuiveren en oppervlakken te desinfecteren.
NPBI zuiveraars (Needle Point Bipolar Ionization)

Airius NPBI-modellen genereren positieve H+ en negatieve O2- ionen in hoge concentratie.
Bipolaire ionisatie elimineert fijne deeltjes, vermindert geurtjes, verwijdert virussen en bacteriën die in de lucht hangen en zich op oppervlakken bevinden.
NPBI-technologie produceert geen ozon en bevat geen elementen die schadelijk zijn voor de gezondheid
Deze oplossing is aangewezen voor commerciële ruimtes, publieke gebouwen, transport, …

Naast het zuiveren van de lucht en oppervlakken, homogeniseren NPBI-apparaten de temperatuur met een verbeterd thermisch comfort en energiebesparing als resultaat.



(kanaal, rooftop, airconditioning cassette,…)

(NPBI technologie is UL2998 gecertificeerd)
PHI zuiveraars (Photo Hydro Ionization)

Airius PHI-modellen desinfecteren de lucht en oppervlakken. Tegelijkertijd homogeniseren ze de temperatuur en de vochtigheid van een gebouw.
De verspreiding van 5 actieve stoffen elimineert effectief virussen, bacteriën, geurtjes, schimmels en VOC-deeltjes tot 99%.
Deze oplossing is bijzonder effectief voor gebouwen in de (voedings)industrie



Luchtzuivering voor groenten, fruit en bloemen
Airius destratificatoren verhogen de levensduur van groenten, fruit en bloemen met gemiddeld 7 dagen.
Onze toestellen verminderen het niveau van ethyleen (C2H4), het gas dat gewassen op natuurlijke wijze doet rijpen
Deze techniek voldoet aan de HACCP norm (Hazard Analysis Critical Control Point).
Het is een methode die gevaren met betrekking tot de voedselhygiëne identificeert en voorkomt.
