Airius destratificatoren : een doeltreffende aanvulling op verwarmingssystemen

Om een gebouw te verwarmen zijn er verschillende systemen : radiatoren, luchtverhitters, warmtestralers, vloerverwarming of zelfs kanaalverwarming.

Wanneer een oppervlak wordt verwarmd, stijgt de warme lucht op natuurlijke wijze naar het plafond, wat resulteert in een temperatuurverschil van meer dan 1°C per meter hoogte tussen vloer en plafond. De hete lucht blijft aan het plafond geblokkeerd wat leidt tot oververhitting van het gebouw
Destratificatoren maken het mogelijk dit temperatuurverschil te verkleinen door de warme lucht die aan het plafond stagneert terug te winnen en terug te voeren naar de grond.

De installatie van Airius units heeft verschillende voordelen:
– Energiebesparing: door de installatie van destratificatoren kan de hete lucht gelijkmatig over het oppervlak worden verdeeld, wat de kosten voor verwarming en airconditioning vermindert.
– Homogene temperatuur: destratifiers maken het mogelijk de temperatuur van een gebouw te homogeniseren en zorgen voor thermisch comfort in de gedestratificeerde zone.
– De installatie van Airius units is eenvoudig.

Met een terugverdientijd van gemiddeld 12 maanden kunnen de Airius destratificatoren worden aangepast aan elk type gebouw: industrie, voedselverwerking, handel, enz.

Aarzel niet ons te contacteren voor een gepersonaliseerde implementatiestudie: www.airius.nl/contact/